Oren Genealogy Services

על אודותיי

על עצמי

שמי צביקה אורן, אני "דור שני" להורים ניצולי שואה שנולדו בהונגריה ושרדו לאחר מלחמת העולם השנייה, שבה היו הם בגיל ההתבגרות. הוריי עלו לארץ לאחר המלחמה והקימו משפחה.

אני יליד 1968, גדלתי בגבעתיים במשפחה שבה ההורים כמעט שלא סיפרו דבר על משפחתם ועל עברה, על ילדותם בהונגריה, על התבגרותם בתקופת השואה
ועל קורותיהם בארץ. ייתכן שלא היו מסוגלים לספר.
כמו כן, לא היו עוד קרובי משפחה זולת סבתא חורגת.

כיצד הכל התחיל?

כבר בילדותי (ולא רק בבגרותי) רציתי לדעת על שורשיהם ועל קורותיהם של הוריי באירופה. אך את הסקרנות הצלחתי לספק מעט רק אחרי שנפטרו הוריי, והכלים הדיגיטליים לחקירת שורשי המשפחה השתפרו. באמצעות מחקר שורשים הצלחתי לגלות שלשלת יוחסין מפורטת של משפחתי המגיעה עד שישה  דורות לאחור בהונגריה. אף מצאתי קרובים חיים ונוצר בינינו קשר אישי קרוב אף שלא ידענו איש על רעהו.

 

Zvika Oren Profile

מה אני מביא למחקר הגנאלוגי?

כאיש הייטק, יותר מ-30 שנה, אני מביא איתי למחקר הגנאלוגי את היתרונות של הידע הטכנולוגי – הכרה והבנת מגוון הכלים בשוק וכיצד להשתמש בהם בצורה הטובה ביותר לצרכי המחקר. אני מקפיד להנציח את זכר הוריי ז"ל מדי שנה במסגרת פרויקט "זכרון בסלון" – וזאת באמצעות סיפורי החיים שלהם, שאותם גיליתי במחקרי הגנאלוגי האישי. נוסף על כך, הוכשרתי כ"שליח זיכרון" בקורס מדריכי דור שני של מכון שם עולם – בניהולו של הרב קריגר בכפר הרא"ה.

החסר של "מה שההורים לא סיפרו" הוא שמניע אותי להגשים את החזון להמשיך לספר ולנסות לעזור לאחרים לדעת יותר על
משפחתם שלהם כדי שלא יחוו כמוני את החסר האמור.

כבוגר ממר"ם וכאיש הייטק שעבד בחברת אמדוקס במשך למעלה מעשרים שנה יש לי ידע טכנולוגי נרחב בתחומים שונים, ואף ניסיון וקשרים בעבודה עם בני לאומים שונים מאזורים שונים בעולם. לפיכך, יש ביכולתי לתרום למחקר את יתרונות הידע הטכנולוגי העדכני ביותר, בצירוף הכרת מגוון הכלים בשוק והבנה מעמיקה כיצד להשתמש בהם בצורה הטובה ביותר לצורכי המחקר.

ניסיון ופעילות במחקר הגנאלוגי הכללי

במשך השנים רכשתי ידע וניסיון בתחומים שונים של המחקר הגנאלוגי: חיפוש רשומות, פענוח מסמכים ומצבות, עריכת ראיונות אישיים, גילוי מגילות יוחסין, יצירת קשר עם קרובים ואנשים בעלי ידע רלוונטי, איסוף הממצאים וארגונם, העברת מסמכים ותמונות למדיה דיגיטלית (לרבות הכנת עותקי גיבוי), וכן הפקת ספר משפחה (עברית או אנגלית) על בסיס המידע שנאסף.

במסגרת המחקרים הגנאלוגיים ובניית עצי משפחה שאני עורך, אני אוסף נתונים ומחפש עוד נתונים ומידע במקורות מידע דיגיטליים: מאגרי המידע של “יד ושם”, מנועי חיפוש, איתור מצבות, ארכיונים שונים, רשומות הגירה, מסמכים בדבר שינויי שם ועוד. אני מקיים שיחות וראיונות עם אנשים לצורך המחקר הגנאלוגי. בסיום איסוף הנתונים אני מעבד מידע הקשור למחקר השורשים הרלוונטי. והכול – כדי לגלות את מגילות היוחסין וכדי לאסוף את המסמכים והתמונות, לתיעוד שמירה ובניית עץ המשפחה.

התנדבות בפרוייקטים גנאלוגיים

במסגרת פעילותי התנדבתי למספר פרויקטים גנאלוגיים שעניינם היה שכתוב ואיסוף רשמותו מידע. השתתפתי בפרויקטים שונים כגון: שכתבתי רשומות אזרחיות (רשומות יהודים לגבי לידות, פטירות ונישואין) ממישקולץ בהונגריה (Miskolc , Hungary) עבור Jewishgen,  שכתבתי רשימות נפגעים ממלחמת העולם הראשונה עבור GenTeam, פענחתי ותרגמתי נוסחי מצבות מבתי קברות באזור
Sub Carpathia (אוקראינה) ועוד.

שימשתי כחבר ועד וכמנהל התוכן והנראות של אתר האינטרנט של העמותה לחקר שורשי המשפחה בישראל – עיל"ם במשך כשלוש שנים. יזמתי באתר פרויקטים של הוספת נתונים למנוע החיפוש, לוח מודעות לחיפוש קרובים וסרטוני וידאו. כמו כן עזרתי לפונים לעמותה – מן הארץ ומחו"ל – להתקדם במחקרם בארץ ובהונגריה.

אני חבר פעיל בפורומים ובקבוצות שונות במדיה חברתית בנושאי גנאלוגיה בישראל, בהונגריה, בגרמניה ובארצות הברית. 

שמות משפחתי שחקרתי:

  SEBŐK KOHN     FREISINGER     FÜLÖP    VARGA WEISZ   FRIEDMANN   ועוד

שמות משפחת אשתי שחקרתי:

GROSS  HUNDERT SCHWARTZ NEUMAN  ועוד ז"ל 

KOHN Herman Birth 1895
KOHN Herman Birth 1895
דילוג לתוכן