Oren Genealogy Services

מהי גנאלוגיה דיגיטלית?

כיצד ניתן להעזר במחשב לצורך המחקר הגנאלוגי?

קיימות תוכנות ייעודיות לצורך עריכת תרשימים גנאלוגיים ואחזור מידע גנאלוגי.הידועות ביותר הן: MyHeritage, Geni, Ancestry, FamilySearch, JewishGen ו-GRAMPS. חלקן תוכנות ייעודיות לגנאלוגיה יהודית וכוללות מרכיבי אזכור המיוחדים לאנשים שנספו בשואה או המרת תאריך עברי בתאריך לועזי. האינטרנט הפך את העברת המידע הגנאלוגי לפעולה קלה למדי הודות לפורמט GEDCOM, פורמט ייעודי שפותח לצורך העברת מידע גנאלוגי ומאפשר אחידות של כל התוכנות הייעודיות הקיימות בשוק לשם בניית עצי משפחה. כמו כן ניתן לשתף אחרים במידע גנאולוגי באמצעות אתרים גנאלוגיים משפחתיים.

מנועי חיפוש וארכיונים דיגיטליים

אפשר לחפש מידע הרלוונטי למחקר גנאלוגי במאגרי מידע
(לרבות אתרי אינטרנט) הכוללים בין השאר מרשמי אוכלוסין, רשומות אזרחיות (לידה, פטירה, נישואין), מסמכי הגירה,
שינויי שם, תעודות השכלה, רישומים פליליים ועוד. והכול – בהתאם לחוקיה של מדינת המקור. למשל, בהונגריה ניתן לצפות בנתונים רק בחלוף מאה שנים למן תאריך הלידה של האדם.

MEZEI Laura Budapest
MEZEI Laura Budapest

אתר Geni

האתר הגנאלוגי Geni שהתחיל לפעול בשנת 2007 הוא גם רשת חברתית מקוונת, בה יש מיליוני משתמשים רשומים. האתר מאפשר לבנות עץ משפחה, וחיבורו לעצים שיצרו משתתפים אחרים, וזאת בלא לפגוע בפרטיות המשתמשים האחרים. במסגרת האתר כרשת חברתית מתקיימים פרויקטים רבים בנושא המחקר המשפחתי האישי והכללי. בין השאר פרויקט אילן היוחסין העולמי

אתר MyHeritage 

אתר גנאלוגי נוסף שהינו פרי פיתוח ישראלי, העוסק בחקר המשפחה ובבניית אילנות יוחסין. האתר מספק תמיכה מלאה בעברית, ואפשר להפיק את שלשלת היוחסין כפלט נייר מודפס או כקובץ PDF‏. אתר האינטרנט MyHeritage מספק דרגות שונות של שירותים שחלקם ניתנים בתשלום.

דילוג לתוכן