חקר שורשים ועץ המשפחה
!!! עמוד זה תוקן ונמצא באתר בשם – מהי גנאלוגיה ממוחשבת? כרגע עמוד זה לא בשימוש
כיצד ניתן להעביר מידע של מחקר גנאלוגי וחקר המשפחה?
מידע גנאלוגי ניתן להעברה בין אנשים שונים. האינטרנט הפך את העברת המידע הגנאלוגי לפעולה אפשרית וקלה יחסית. בעבור עצי המשפחה הנבנים בעזרת תוכנת עצי משפחה ייעודית הוקם פורמט ייעודי להעברת מידע הגנאלוגי – פורמט GEDCOM. שימוש בפורמט זה מאפשר אחידות של העברת מידע בין התוכנות הקיימות בשוק כך שניתן ליצור מידע גנאלוגי בצורה דיגיטלית ולהעביר או לשלוח את המידע הגנאלוגי (או עץ המשפחה) באמצעים דיגיטליים. כגון, על ידי שימוש בדואר אלקטרוני. בצורה דןומה ניתן לשתף במידע באמצעות אתרים גנאלוגיים משפחתיים.
אילו פרטי מידע גנאלוגי ניתן למצוא באינטרנט?
אתרי אינטרנט שונים מציעים גישה ואפשרויות חיפוש למידע הרלוונטי למחקר גנאלוגי. מאגרי מידע אלה כוללים בין השאר מרשמי אוכלוסין, רשומות אזרחיות (לידה, פטירה, נישואין), מסמכי הגירה, שינויי שם, תעודות למידה, רישום פלילי ועוד. כל זאת בהתאם לחוקי מדינת המקור. למשל, בהונגריה ניתן לצפות בנתונים החל ממאה שנים אחרי תאריך הלידה של האדם.
קיימות תוכנות ייעודיות לצורך עריכת תרשימים גנאלוגיים ואחזור מידע גנאלוגי. הידועות יותר הן: MyHeritage, Geni, Ancestry, FamilySearch, ו-GRAMPS. חלק מהתוכנות למחקר גנאלוגי וקר המשפחה מכיולת רכיבים התומכים טוב יותר במחקר גנאלוגי המכוון לגנאלוגיה יהודית. תוכנות אלה כוללות מרכיבים כמו אזכור מיוחד לאנשים שנרצחו בשואה, המרת תאריכים מתאריך עברי לתאריך לועזי ועוד.
אתר Geni, שהתחיל את פעולתו ב-2007 הוא אתר גנאלוגי המהווה גם רשת חברתית מקוונת, בה יש מיליוני משתמשים רשומים.
האתר מאפשר בניית עץ משפחה, וחיבורו לעצים שיצרו משתתפים אחרים, תוך שמירה על פרטיות המשתמשים האחרים.
אתר נוסף הוא MyHeritage (חברת תוכנה ישראלית) העוסק בחקר המשפחה ובבניית אילנות יוחסין. לאתר תמיכה מלאה בעברית, וניתן להפיק את האילן בצורה מודפסת או כקובץ PDF. MyHeritage תומך בעבודה מול אתר האינטרנט של MyHeritage בדרגות שונות של שירותים שחלקם בתשלום.